Komt er in 2013 een werk van Will Beckers naar Kruibeke?

Will Beckers op Floriade 2012 te Venlo

Na enkele jaren van onderhandelen met ‘overheden’ komt het werk Cosmogolem van Koen Vanmechelen toch niet naar Kruibeke. Beetje jammer toch.
In 2012 nemen we met ‘tij een adempauze wat de ‘Polders van Kruibeke’ betreft. We realiseerden met kinetisch kunstenaar Jesse Cremers een heerlijke hommage aan Gerard Mercator in de watermolen te Rupelmonde. Rond het werk bouwden we een voorstelling met 4 culturele interpretaties rond 500 jaar Mercator. Eerstdaags opent de tentoonstelling ‘De Atlascollectie’, een mooie samenwerking met Davidsfonds Kruibeke onder leiding van Rupelmondenaar Dirk Aernout.

Ondertussen verkennen we de mogelijkheden om met Will Beckers een werk te realiseren in Kruibeke. We kijken uit naar een eerste plaatsbezoek in de ‘Polders van Kruibeke’.

Advertenties

Over tijkruibeke

Het collectief ‘tij is een erkende Kruibeekse vereniging die energie vrijmaakt om op duurzame wijze vanuit de rijke geschiedenis de drieling Kruibeke-Bazel-Rupelmonde te prikkelen op cultureel, ecologisch en toeristisch vlak. De activiteiten van ‘tij liggen op het kruispunt van land art, tentoonstellingen, lezingen en concerten. Met haar drie veerverbindingen (Kruibeke-Hoboken, Bazel-Hemiksen en Rupelmonde-Hingene) is Groot-Kruibeke uniek gelegen langs de oevers van de Schelde. Op 10 km van Antwerpen is de gemeente in het hart van Vlaanderen erg bereikbaar. De gemeente heeft een arsenaal aan troeven met haar rijk cultuur historisch erfgoed, de potentie van haar nieuwe polderlandschap met slikken en schorren, weidevogelgebieden & elzenbroekbossen én haar platteland met bolle akkers op de cuesta.
Dit bericht werd geplaatst in Project 6 :: Will Beckers en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s